Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'generator help'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • RVing Forums
    • Beginning RVing
    • General RV Information
    • Sharing the Fulltime Lifestyle
    • Graduating to Fulltime
    • Technical Tips and Tricks
    • Internet Access on the Road
    • Satellite TV and Radio on the Road
    • RVing on a Budget
    • Working on the Road
    • Volunteering Adventures
    • Day's End
    • Travel
    • Boondocking
    • RV Housekeeping
    • RV Action Items
    • Travel Logs
    • Escapees RV Club Events
    • Road to Escapade
    • RVing With Pets
    • RVing Families
  • RV Types
    • Class A
    • Class B
    • Class C
    • Fifth-Wheel
    • Travel Trailer
    • MDT
    • HDT
    • Bus Conversions
  • RV Marketplace
    • RV Rig Exchanges
    • RVs, Tows, and Toads for Sale
    • RV Accessories for Sale
    • RVs (And Accessories) Wanted
    • Workers Wanted
    • RVers Looking for Work
    • RV Sites/Lots/Memberships for Sale
  • Other Subjects
    • RVillage
    • Computers and Software
    • Amateur Radio
    • Activities and Hobbies
    • Veterans
    • Finances and Investing
    • Health Issues and Medical Insurance
    • Recipes
    • Other Topics
  • Site and Forum Operation
    • About the Discussion Forums
    • Bugs and Feature Requests
    • Test Posts

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


SKP#


RV Type

Found 2 results

  1. I have a 2002 Winnebago Adventurer I purchase new which has a 5.5KW Onan Generator (original). It sat in storage for 18 months unused. The generator started fine when I got it out of storage and will run as long as the RV engine is running and I'm driving. If I stop, say at a rest area, shut the engine off and leave the generator running, it will stall anywhere from 5-15 minutes later. I can usually restart it but it will stall more quickly, 1-5 minutes. As soon as I start up the RV engine and get back on the road, I can start the generator and it will run until I stop again 2-3 hours later. Within 5-15 minutes it will stall. I've repeated this scenario enough times to know it is definitely related to when the RV is not running at high rpm. I have tried leaving the engine idling but that doesn't seem to be enough, I actually have to be driving (higher rpm) for the generator to not stall. I am thinking this is maybe a fuel system pressure problem? Maybe a new gas cap? I can't think of anything else and so I'm seeking help on this forum. When it is running, it runs fine, no missing or sputtering. It will sometimes sputter just as it is stalling but that is all.
  2. Hi...We tried using our two Honda 2000 generators for the first time, had the parallel cable, and we have a hard wire 50 amp Progressive surge protector...the coach would not power ip om generator until we disconnected the surge protector...are we doing something wrong? Any ideas? mIs this normal?mmThanks so much in advance! I have really bad wifi, so may not check back for the responses for a few days....but I will be checking back!
×
×
  • Create New...