Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'battery condition'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • RVing Forums
    • Beginning RVing
    • General RV Information
    • Sharing the Fulltime Lifestyle
    • Graduating to Fulltime
    • Technical Tips and Tricks
    • Internet Access on the Road
    • Satellite TV and Radio on the Road
    • RVing on a Budget
    • Working on the Road
    • Volunteering Adventures
    • Day's End
    • Travel
    • Boondocking
    • RV Housekeeping
    • RV Action Items
    • Travel Logs
    • Escapees RV Club Events
    • Road to Escapade
    • RVing With Pets
    • RVing Families
  • RV Types
    • Class A
    • Class B
    • Class C
    • Fifth-Wheel
    • Travel Trailer
    • MDT
    • HDT
    • Bus Conversions
  • RV Marketplace
    • RV Rig Exchanges
    • RVs, Tows, and Toads for Sale
    • RV Accessories for Sale
    • RVs (And Accessories) Wanted
    • Workers Wanted
    • RVers Looking for Work
    • RV Sites/Lots/Memberships for Sale
  • Other Subjects
    • RVillage
    • Computers and Software
    • Amateur Radio
    • Activities and Hobbies
    • Veterans
    • Finances and Investing
    • Health Issues and Medical Insurance
    • Recipes
    • Other Topics
  • Site and Forum Operation
    • About the Discussion Forums
    • Bugs and Feature Requests
    • Test Posts

Calendars

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


SKP#


RV Type

Found 1 result

  1. Two months ago I installed 2 new deep cycle, 6 volt golf batteries from NAPA in my Class A. I thought my battery problems were solved, but not so. All was fine when I was spending most of my nights on shore power for the first 4 weeks (right captain obvious). In the last month I have been dry camping and running the generator every 2-3 days. Then the refer started giving alarms about low voltage... at about 11.8 volts about a week ago even though I had ran genset 24 hours earlier. So I read some RV books and decided to hook up MH to shore power for 18 hours. Sure enough the voltage now reads 12.6 BUT the specific gravity sets at 1.12 which indicates the need for recharging... Color me confused! Should I have gone through some break-in procedure for these new batteries? What am I missing? How long should the genset run to properly charge the these deep cycle batteries?
×
×
  • Create New...